Műtétre várva is... RTM

2 hónapja

Nem ritka az eseteink között egy ilyen találkozás:

"3-4 gyermek édesanyja, elő van jegyezve műtétre, az egyenes hasizmai között az eltávolodás köldök felett 6-8-10 cm széles, köldök alatt pedig 4-6 cm széles, melyhez köldöksérv társul... "

Sajnos nem ritka. Ilyenkor már érthető, természetesnek tűnő megoldás, hogy a műtétet választjuk, de...
Ezekhez a panaszokhoz szinte biztosan gyenge gátizmok társulnak, rossz testtartás, derék fájás, a mozgás kontrollálatlansága, sok esetben egy térdhúzás, vagy egy törzsfordítás is probléma lehet. Ezeken nem segít a hasi műtét.

Mielőtt a műtétre elmegyünk, érdemes akkor is tornázni - az egyenes hasizmok ebben az esetben is 2-3 cm-re behozhatók, a kötőszövetek a torna hatására rugalmasabbak lesznek, a műtét könnyebben kivitelezhető lesz, és a műtét utáni felépülés, regeneráció gyorsabb. Ha hálóval rögzítik a pocakot, akkor nem mindegy, hogy mekkora eltávolodásra kerül rá ez a háló, milyen erős izmok dolgoznak alatta a regenerációért. A gátizom erősítése és a tartás beállítása, a megfelelő testtudat kialakítása műtéttől függetlenül szükséges. 

A műtétet választod? Készülj fel rá. A műtét előtt érd el a lehető legjobb formád, és a műtét után 6 héttel végezd újra a regeneráló gyakorlatokat, hogy minél előbb újra talpra állj. 

Mi ebben is segítünk. 
 
 
 
Vissza