Dr. Kerekes Tímea


Dr. Kerekes Tímea - Szülész-nőgyógyász doktornő, alapdiplomás pszichológus, PreKanga tréner, a Rectus Training Módszer egyik kidolgozója, 2 gyermek édesanyja.
Mindig volt sport az életemben, de versenyszerűen nem űztem egyet sem. Tíz éve kezdtem el rendszeresen futni egyre hosszabb távokat. A futásban megtaláltam mindent, amit a testi és lelki feltöltődésemhez szükségesnek éreztem.
2013-ban találkoztam először Szalai Renátával és a szülés utáni regeneráló torna legmegfelelőbb formájával, a Kangatraining-gel. Azóta foglalkozom részletesebben az egyenes hasizmok (főleg) terhesség utáni eltávolodásával.
Sajnos elég kevés a magyar szakirodalom róla, ami van, az is inkább a hasi sebészet és a plasztikai sebészet területén, de nemzetközi kutatásokban nincs hiány. Nem szakirodalmi információt annál többet lehet találni, de azok nemcsak, hogy nem hitelesek, de az esetek nagy részében még tévesek is.
A várandósságom alatt tudatosan tornáztam és végeztem hasizom gyakorlatokat is. Szerencsére szülést követően sem volt alkalmam megtapasztalni a rectus diastasis tüneteit. Helyette a Kangatraining-en nem csak orvosként, hanem anyaként is megtapasztalhattam, hogy milyen nagy szükség is van szülés után a regeneráló tornagyakorlatokra. Mivel a Kanga egy egész testet átmozgató torna és a babák az anyukákkal tornáznak, nem jut elég idő külön a hasizmok erősítésére és a rectus diastasis kezelésére. Ha nem is tekintjük a várandósságot terhességnek, akkor is az a csodálatos kilenc hónap sok változást idéz elő a testünkben, amelyek nem múlnak el egyik napról a másikra. Ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy nagy szükség lenne egy kimondottan hasat célzó edzésprogramra, ami kezdő szinten is elérhető, és a szülés utáni változókat is figyelembe veszi.  Így elhatároztuk, hogy rendbe tesszük a magyar nők hasát.