Előadások a témában


"Nekem nagyon tetszett a képzés. Hasznos információkkal gazdagodtam. Mindkét előadó érthetően és remek stílusban adott elő. Most már magabiztosan tudok segíteni a rectus diastasissal küzdő nőknek és tudom, hogy kitől kérhetek szakmai tanácsot, ha szükséges. "
Haness Rita, Gyógytornász, Gátizom tréner
 
Előadások keretében egészségügyi dolgozóknak, védőnőknek előzetes egyeztetés alapján  orvosi és/vagy edzői szemmel segítünk, hogy fel tudják ismerni a problémát, és megfelelő tanáccsal tudják ellátni a hozzájuk forduló nőket. 
 
A nők nagyon nagy százalékának terhesség alatt és után érezhető eltávolodás marad az egyenes hasizmai között.  A probléma azonban nem csak a szülés utáni nőknél, de bárkinél előfordulhatnak, helytelenül edző férfiakra, szülés előtt álló hölgyekre, vagy a szenior korban egy puffadásos betegség következményeként. Az esztétikai problémán kívül gyakori ilyenkor a rendszeres derék fájdalom, a gátizom gyengeség, sokszor köldöksérv kialakulása.

Klinikai értelemben rectus diastasisról ugyan csak a 2 cm-nél nagyobb szélességű eltávolodás esetén beszélünk, de egy kisebb eltávolodásból is komoly bajt okozhat a helytelen testedzés, a nem megfelelő hasizom erősítő gyakorlatok alkalmazása.

Ráadásul az optimálisan működő hasnál is kiválthatjuk a rectus diastasist, de a rectus diastasissal küzdő has is lehet újra erős és lapos!

Célunk, hogy az egészségügyben dolgozók meg tudják állapítani a rectus diastasis létét, megtanulják a hátterét és megfelelő tanáccsal tudják ellátni a hozzájuk fordulókat. Az interneten terjedő rengeteg téves és félrevezető információk tisztázása, az érintett nők és férfiak segítése hogy testileg és lelkileg is a legjobbat kapják.
 
Előadás egyeztetás: info@rectustrainingmethod.hu