Szalai Renáta


Szalai Renáta vagyok, 2 gyermek édesanyja, Fitness edző, okleveles Pre- és posztnatális Fitness Specialista, a Kangatraining Magyarországi Országos Vezetője, az RTM - Rectus Training Módszer egyik kidolgozója.
 
(További végzettségeim itt megtalálhatók)

16 éves korom óta része az életemnek sport. Lányom megszületése után  is azonnal vissza akartam térni az aktív élethez, de egyre jobban éreztem, hogy a korábban mindig erős, lapos hasammal valami baj van, akármennyit edzek rá, nem javul, sőt… Korábbi versenysportolóként ezt nehéz volt elfgadnom, de már kezdtem betudni ezt olyan “kötelező” szülés utáni dolognak. Így vágtam bele a második várandósságomba. Terhességem alatt azonban már elkezdtem foglalkozni a témával, kutattam, kerestem, mindent elolvastam - de magyar segítséget, tornát, leírást nem találtam hiteleset. Közben foglalkoztatott a kérdés, hogy 2 gyermekkel hogyan tudok tovább mozogni rendszeresen, így a kettő dolog adta, hogy még várandósan jelentkeztem Bécsbe, a világhírű posztnatális - azaz szülés utáni - torna, a Kangatraining trénerképzőjébe.
Itt találkoztam először nevesítve a rectus diastasissal. Azóta megtanultam és tanulmányoztam rengeteg módszert, továbbképzésekre jártam itt Magyarországon is, de főleg külföldön.
 
Közben folyamatosan kísérleteztem magamon, a gyakorlatok tesztelésekor a saját hasam volt a legjobb tanítóm, ami 3 ujjnyi szétválással kezdte a gyakorlatozást (ez 4 cm szélességet jelent).
 
Az én utam, a célom az, hogy segítsek a nőknek, anyáknak egészségesen élni, a hasukat fokozatosan, és biztonságosan megerősíteni, és mellettük állni, ha támogatásra van szükségük. Célom, hogy minél több edzőhöz, egészségügyben dolgozóhoz eljusson ez a fontos információ, hogy a rectus diastasis nem csak esztétiaki, de funkció vesztési probléma is. De kezelhető.