10 dolog, amit a szülés után senki nem mond el neked

2 éve

1. A babával együttszületik meg az Anya. Az új élethelyzetet, a tested változásait, a fáradtságot bizony fel kell dolgozni. A hormonjaid miatt még érzékenyebb a lelked, ne szégyelld, ha rossz napod van. 

2. A testedben bekövetkező változásokat a megfelelő regenerációs gyakorlatokkal, a helyes táplálkozással kezelheted.

3. Ha a pocakod nagy marad, „különösen” viselkedik, középen kidudorodik ha megfeszíted – ennek oka a rectus diastasis – az egyenes hasizmok eltávolodása.

4. Ha nincs rectus diastasisod, de a szülés után (a hormonális hatások befolyása alatt) nekiállsz haspréseket, felüléseket végezni, akkor majd lesz.

5. A rectus diastasis tornával kezelhető – de a kialakulás valószínűsége preventíven is csökkenthető – ha már a terhesség alatt a megfelelő gyakorlatokat végzed.

6. Nem „természetes”, hogy gyenge a gátizmod, csak mert szültél. A gátizmok, mint minden más izom, megerősíthető.

7. A császármetszéssel szült nőknek is fontos a gátizom torna – az extra súly, a hormonok gyengítő hatása náluk is okozhat problémát.

8. Nem vagy egyedül a problémáiddal. Merj kimozdulni, nézz körül, kérdezz. Nincs "buta kérdés". Ami téged foglalkoztat, valószínűleg még egy csomó más anyában is bizonytalanságot szül.

9. A babával is el tudsz menni tornázni, barátokkal találkozni, sétálni. Kicsit több szervezést igényel, de nem kell bezárnod magad.

10. Nem önzőség foglalkozni a saját testeddel és lelkeddel, találni magadnak egy kis „én-időt”. A baba akkor érzi jól magát, ha az anya is jól érzi magát.
 
 
 
 
 
Vissza