"Az én történetem" - Ti meséltétek

6 hónapja


Az első terhességem után 2 cm-re szétnyílt a hasizmom. Ugyan dolgoztam rajta, de nem volt még elég. 
Újra terhes lettem, újra hatalmas pocakom lett és mellé még egy köldöksérv is kialakult. Terhesen nem tornáztam, pedig már akkor látszott, hogy mekkora az eltávolodás, hogy sok munka lesz vele. 
A nőgyógyászom az első 6 hónapban nem javasolta, hogy mozogjak, így kivártam. 
Utána az önvizsgálaton 3 ujjnyi eltávolodásom volt köldök felett és alatt, oldalirányba 2-2 ujjnyi.
 
Amikor neki kezdtem a tornának, a legelső feladattal kezdtem. Egy gyakorlatsort 2 hétig csináltam, később hetente váltottam az újabb gyakorlatsorra. 
2 hónap alatt 1,5 ujjnyira és oldalirányba 1-1 ujjnyira húzódott összébb a hasizmom. Hetente 5 nap tornáztam, és mellette mindennap sétáltam a gyerekekkel és legalább 2x fel a negyedikre. Ez az én kardióm. 
Sajnos az étkezésre nem figyeltem, az össze-vissza volt. Volt, hogy még este 10-kor vacsoráztam és volt, hogy egész nap csak szénhidrátot ettem. 
Mindkét szülésem császármetszéssel volt. A másodiknál kivágták az első heget, így csak egy hegem van, ami a nőgyógyászom szerint (és szerintem is) nagyon szép, nincs probléma vele. 
Kötényhasam még van, de szerintem ha így folytatom a tornát, az is javulni fog még, mert már ennyitől is érezhető a jó irányú változás. 
 
Egy két gyermekes anyuka Kecskemétről
 
 
 
Vissza