Sikersztori: 11 cm SZÉLES eltávolodás regenerálása

2 éve

Klári öt hónappal a második szülése után keresett meg, azzal az elhatározással, hogy ő semmiképpen nem fekszik kés alá. Megvizsgáltam a pocakját, két kezem eltűnt az egyenes hasizmai között... centiméterrel mérve (palpális vizsgálati eredmény) 11 cm SZÉLES eltávolodást tapasztaltam. A haskörfogata 90 cm volt, esztétikailag megnyúlt, kitágult a pocak. 
 
A műtétet semmiképpen nem akarta, de a kitartás, elszántság megvolt. Így szép lassan, napi többszöri de csak pár perces nagyon óvatos tornával elkezdtük a közös munkát. Klári a házifeladatokat minden nap elvégezte, és hetente jött el kontrollra és újabb feladatokért. Az első hét látványos javulása után (egy hét alatt 2 cm-et javult) többször tapasztaltunk stagnálást, de nem adtuk fel. Lassan elkezdett a szülés utáni regenerációs tornákra is járni hozzám. Néha más sportokat is kipróbált- bár ezek többször rontottak az állapotán. Végül 8 hónap kellett ahhoz, hogy az egyenes hasizomok közötti eltávolodást 2 cm alá hozzuk, további 4 hónapig még nagyon szigorú kontroll alatt erősítő gyakorlatokkal folytattuk. Egy év kemény munkája áll az eredmény mögött, de a napi rutinba közbe beépült a torna, ami a hasán kívül a gerincének, gátizmának is jót tesz. 
Klárinak azóta megszületett a harmadik babája, és pocakjának regenerációját a harmadik baba után sokkal jobb állapotból indíthattuk, mint esztétikailag szebb, kisebb volt a hasa, de az egyenes hasizmok közötti eltávolodás mértéke is a harmadik szülés után fele akkora volt.  
 
 
Klári haladása videón:
 
 
 
 
 
 
Vissza