Veszprém Renkával

Helyszín: 8200 Veszprém, Tüzér utca 2.

RTM-Tréner: Szalai Renáta

E-Mail: rectustrainingmethod@gmail.com

Tel: +36202398757


Az órákon való részvételhez kérlek regisztrálj, az edzések létszám korlátosak!

További információk: rectustrainingmethod@gmail.com

Szalai Renáta, 2 gyermek édesanyja, Fitness edző, Pre- és posztnatális edző, a Rectus Training Módszer egyik kidolgozója, a Kangatraining magyarországi vezetője.
 
18 évesen kezdtem el a taekwon-do-t, majd hamar a versenysport világában találtam magam. Hetente a mindennapos edzések, többször napi két edzéssel.
Tanulmányaimat folytattam, jöttek az egyetemi évek, de nem tudtam, mi legyek. Végeztem mint  környezetmérnök, szereztem közgazdász diplomát, túl vagyok több OKJ-s tanfolyamon. Természetesen a napi edzések nem maradhattak el, de a taekwon-do-n kívül szinte minden hónapban kipróbáltam valami új mozgásformát, mindig kerestem, kutattam. De még mindig nem volt teljes az egész.

Első gyermekemmel voltam várandós, amikor megfogalmazódott bennem, hogy ez akár olyan is lehet mások számára, mint egy “Nagy sportágválasztó” – és elkezdtem a "Mit Mozogjak" Facebook oldalt. Közben egyre jobban éreztem, hogy a korábban mindig erős, lapos hasammal valami baj van, akármennyit edzek rá, nem javul, sőt… Kicsit kezdtem betudni ezt olyan “kötelező” szülés utáni dolognak és elfogadtam, hogy hát nem is olyan fontos ez, cserébe itt a gyönyörű lányom. Így vágtam bele a második várandósságomba.
Terhességem alatt azonban már elkezdtem foglalkozni a témával, kutattam, kerestem, mindent elolvastam - de magyar segítséget, tornát, leírást nem találtam hiteleset. Közben foglalkoztatott a kérdés, hogy 2 gyermekkel hogyan tudok tovább mozogni rendszeresen, így a kettő dolog adta, hogy még várandósan jelentkeztem Bécsbe, a világhírű posztnatális - azaz szülés utáni - torna, a Kangatraining trénerképzőjébe.

Itt találkoztam először nevesítve a rectus diastasis-sal. Azóta minden fellelhető technikát, módszert, jót és rosszat tanulmányoztam, teszteltem saját magamon, később vendégeim segítettek ebben, elvégeztem számos továbbképzést. Dr. Kerekes Tímea szülész-nőgyógyász doktornővel végül kidolgoztuk az RTM módszerét, ami nem csak a has problémáira fókuszál, de figyelembe veszi az egész testet, és kiemelt hangsúlyt fektet a szülés utáni változásokra, a kisgyermekes lét nehézségeire.
 

Facebook oldal: 
 
Instagram oldal